【アオバ】国際バカロレア ディプロマプログラム(DP)認定校に決定

2015年7月1日

Aoba-Japan International School (High School)
Officially Authorized as an IB World School (DP)

DPロゴ小.jpg

アオバジャパン・インターナショナルスクール(所在地:東京都練馬区、以下アオバ)は、2015年6月26日をもって、国際バカロレア機構(IBO)より国際バカロレア ディプロマプログラム(DP)の公式認定校として承認されましたのでお知らせします。なお、アオバは、国際バカロレアの初等教育プログラム(PYP)と中等教育プログラム(MYP)の候補校としても認定されています。

Aoba-Japan International School (A-JIS), located in Nerima ward, Tokyo, is excited to announce that its high school division has been authorized as an IB World School for the Diploma Programme (DP) as of June 26th, 2015. A-JIS is also a candidate school for two additional International Baccalaureate Programmes: the Primary Years Programme (PYP), the Middle Years Programme (MYP).

アオバジャパン・インターナショナルスクールは、国際バカロレア(IB)「初等教育プログラム」(PYP)、「中等教育プログラム」(MYP)の候補校(※)です。 本校はIBワールドスクール(IB認定校)としての認定に向けた申請段階にあります。このIBワールドスクールとは、「質の高い、チャレンジに満ちた国際教育に信念をもって取り組むことにコミットする」という理念を共有する学校です。アオバジャパン・インターナショナルスクールも、このような教育に取り組むことが、生徒にとって重要なことであると信じています。
※IBの「初等教育プログラム」(PYP)、「中等教育プログラム」(MYP)、「ディプロマプログラム」(DP)の3つのプログラム(および「IBキャリア関連サーティフィケイト」)を実施することができるのは、国際バカロレア機構に認定された学校のみです。候補校であることは、IBワールドスクールとして認定されることを保障するものではありません。
IBおよびIBのプログラムの詳細については、ウェブサイト(http://www.ibo.org)をご覧ください。

Aoba-Japan International School is a candidate school* for the Primary Years Programme, the Middle Years Programme. This school is pursuing authorization as an IB World School. These are schools that share a common philosophy-a commitment to high quality, challenging, international education that Aoba-Japan International School believes is important for our students.
*Only schools authorized by the IB Organization can offer any of its three academic programs: the Primary Years Programme (PYP), the Middle Years Programme (MYP), or the Diploma Programme (and in addition the IB Career-related Certificate). Candidate status gives no guarantee that authorization will be granted.
For further information about the IB and its programs, visit http://www.ibo.org

A-JIS authorized as an IB World School (DP)_JA.pdf
A-JIS authorized as an IB World School (DP)_EN.pdf